Geen categorie

Meer energie door regelmatig pauzeren

Haal jij energie uit je werk? En heb je aan het einde van de dag nog volop energie over? Of wil je het liefst meteen op de bank ploffen als je thuis komt?

Tip meer energie door pauzes

Heb je weinig energie over na een (lange) werkdag, dan heb ik, in het kader van de Internationale Week van het Werkgeluk, een tip voor je:

Las op je werk regelmatig een pauze in. Een goede methode hiervoor is de Pomodoro techniek. Je werkt 25 minuten lang geconcentreerd aan een taak en daarna neem je 5 minuten pauze (strek je armen, loop naar het toilet, ga even kletsen met een collega, haal een kopje koffie). Dit doe je 4 keer achter elkaar (= dus 2 uur werk) en daarna mag je een langere pauze van 30 minuten (ga in deze tijd bijvoorbeeld even lekker naar buiten om een frisse neus te halen). Daarna begin je weer opnieuw met de cyclus.

Door regelmatig te pauzeren, geef je je brein even rust, waardoor je daarna weer vol energie en inspiratie aan de slag kunt.

Voor sommige mensen werkt 3 keer achter elkaar en dan een langere pauze van een half uur beter. En je kunt natuurlijk moeilijk midden in een overleg zeggen: sorry, maar ik moet even 5 minuten pauze houden, maar neem dan na het overleg een korte of een langere pauze, afhankelijk van de duur en de intensiteit van het overleg. Door regelmatig pauze te nemen, geef je je brein even rust, waardoor je daarna weer vol energie en inspiratie aan de slag kunt. Mijn advies is om het eens uit te proberen met bijvoorbeeld 2 keer 25 minuten (en 2 keer 5 minuten pauze) en voel eens wat dat doet met je energieniveau. Succes!

Wil je meer weten over hoe je je energie nog meer op peil kunt brengen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een Regie op je Energie gesprek aan door het sturen van een e-mail naar: nancy@coachhond.nl of bel met 06 186 42 861

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *