Kids’ Skills

De Kids’ Skills methodiek wordt er vanuit gegaan dat jij zelf de oplossing in je hebt. Maar dat je alleen begeleid moet worden om deze oplossing te ontdekken.

Aan de hand van het werkboek: Mijn Kids’ Skills Vaardigheden boek doorlopen we samen met de stappen om oplossingen te construeren voor waar jij last van hebt. De Kids’ Skills methodiek is gebaseerd op het oplossingsgericht werken. Het is een methodische en gestructereerde manier van vragen stellen en ervaringsgerichte oefeningen doen, zodat jij onder andere in staat bent je  bewust te worden van jouw interne en externe hulpbronnen, je doelen concreet te maken en in detail te formuleren, zelfbedachte stappen te zetten om de situatie te verbeteren, waardoor je hoop en vertrouwen ontwikkeld om je eigen oplossingen te bedenken en uiteindelijk zelf leert hoe toe te werken naar de gewenste situatie.

Ook voor kinderen met ontwikkelingsproblematiek als ASS en ADHD is deze, door het NJI erkende, gestructureerde en oplossingsgerichte methode geschikt.

Het aantal sessies is afhankelijk van de hulpvraag, je achtergrond en die van je gezin, de doelen, etc. Het gemiddeld aantal sessies ligt tussen de 8 en 12 sessies.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem Contact op met Coachhond.