Coachhond in de praktijkFergieWorkshops kind

Niet bang voor tarantula’s en toch gepest!

VIDA weerbaarheid

Vorige week had ik een intake met een heel lief jongetje van 5 jaar oud. Zijn moeder vertelde me dat hij (nu al; met 5 jaar!) werd gepest door een paar oudere jongetjes op school. In de zandbak hadden ze boven op hem gezeten en expres zand in zijn gezicht gegooid. Volgens zijn moeder waren er in het vorige schooljaar ook al een aantal incidentjes gebeurd. Zijn moeder had toen meteen “de daders” aangesproken en toen was het pesten opgehouden. Omdat het pesten nu weer was begonnen, was de maat vol.

VIDA weerbaarheidstraining

Heel graag wil het jongetje een VIDA weerbaarheidstraining volgen bij Coachhond. Samen met coachhond Fergie. Het jongetje gaf aan heel erg van dieren te houden. Toen hij aangaf zelfs van tarantula’s te houden, liep er toch een kleine rilling over mijn rug, wat ik heel hard probeerde niet te laten merken. Vol trots liet hij het filmpje zien dat zijn moeder had gemaakt tijdens de vakantie in Thailand. In het filmpje kwam een zwart witte tarantula rustig langs een trap naar beneden lopen. En het jongetje stond er in het filmpje ook heel geïnteresseerd naar te kijken, stelde vragen aan z’n moeder en was totaal niet bang. Hoe Stoer! is dat? En tot mijn verbazing vond ik het ook zelfs mooi om te zien, terwijl ik normaal een klein spinnetje al verschrikkelijk vind…..

Hoe dan ook de liefde voor dieren die we beiden deelden, schepte meteen een band om samen te gaan werken aan zijn weerbaarheid. Gisteren hebben we de eerste sessie gehad van de VIDA weerbaarheidstraining (van de reeks van 6 sessies). En wat was het jongetje trots dat Fergie zomaar ging zitten op zijn commando! En ik weet zeker dat Fergie en ik het stoere jongetje in hem vaker tevoorschijn kunnen halen om hem weerbaarder te maken tegen zijn omgeving.

Meer weten over pesten? Of interesse in een VIDA weerbaarheidstraining voor jouw kind? Neem dan vrijblijvend contact op met Coachhond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *