Kindercoaching

Kindercoaching

Samen met coachhond Fergie zet ik kinderen (weer) in hun kracht. Ik vind dat een kind zo lang mogelijk kind mag zijn. Tegenwoordig worden er al snel zulke hoge eisen gesteld aan kinderen. “Ze moeten al zoveel op school”, is een uitspraak die ik vaak terughoor van moeders. Kinderen zijn nog zo puur en onbevangen en hebben toch al met zoveel eisen en moeten te dealen. Ik wil ze graag begeleiden en ze leren hoe ze met deze druk om kunnen gaan. Het kan bijvoorbeeld voor je kind allemaal te veel worden. Een leerkracht heeft gemiddeld 25 kinderen in de klas en kan niet aan alle kinderen individueel aandacht geven. Een kind kan al snel denken, laat maar….Terwijl het juist zo belangrijk is om toch om hulp te blijven vragen, zodat je bijvoorbeeld weet wat je moet doen of wat je fout doet. Kindercoaching door Coacchond helpt je kind weer blij en vol vertrouwen in het leven te staan.

Uiten van emoties

Kinderen zijn verbaal nog niet zo sterk en uiten hun frustratie of emotie in hun gedrag. Ze slapen bijvoorbeeld slechter, trekken zich terug of worden enorm boos om de kleinste dingen. Vaak zit er iets achter dit gedrag. Samen met je kind wil ik heel graag ontdekken wat dat is, zodat we samen een oplossing kunnen bedenken. Kinderen zijn vaak creatiever in het bedenken van oplossingen dan je denkt. Oplossingen die over het algemeen beter bij ze passen en werkbaarder zijn, dan dat een volwassene deze zou bedenken.

Ook weten kinderen vaak niet wat ze aan moeten met heftige emoties, zoals verdriet en boosheid. Ik leer ze dat alle gevoelens er mogen zijn. Door middel van oefeningen kunnen kinderen echter wel leren hoe ze hier mee om kunnen gaan.

Angst (voor honden)

Angst is iets wat bij kinderen vaak voorkomt. De bekendste zijn bang in het donker of bang voor monsters. Soms kan de angst echter een zodanige vorm aannemen, dat het het normale leven in de weg gaat staan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij angst voor honden. Fergie kan daarin, als gecertificeerde begeleidingshond, ondersteunen.

Hulp bij pesten

Ondanks de aandacht die er op scholen is voor het onderwerp pesten, komt het helaas nog steeds voor. Het is belangrijk om bij een vermoeden van pesten meteen in de grijpen, zodat erger kan worden voorkomen. Een VIDA weerbaarheidstraining biedt uitkomst om een kind weerbaarder te maken.

De meerwaarde van kindercoaching met een coachhond

Kinderen vinden het “praten” met een in eerste instantie “vreemde mevrouw” erg spannend. De aanwezig van de coachhond alleen al kan dan een ijsbreker zijn. Bovendien zijn ze zoals hierboven ook aangegeven, verbaal nog niet zo sterk. En kunnen ze vaak ook niet aangeven wat hen dwarszit. Vooral bij kinderen is het daarom van belang om te focussen op wat ze graag zouden willen leren. Door middel van het doen van praktische oefeningen met de hond kunnen ze zelf ervaren wat het met hen doet. En ze hebben niet het idee dat ze het helemaal alleen hoeven te doen. Ze doen het ten slotte samen met de hond. Dit geeft kinderen een enorme boost zelfvertrouwen. Kinderen vinden het vaak ook leuk om dingen samen met de hond te doen. Zelfs aan het einde van bijvoorbeeld een traject Begeleiding Angst voor honden, vinden kinderen het uiteindelijk leuk om spelletjes met de hond te doen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.