Kindertherapie

kindercoaching
Samen sterk met coachhond Fergie

Samen met coachhond Fergie zet ik kinderen (weer) in hun kracht tijdens de kindertherapie. Ik vind dat een kind zo lang mogelijk kind mag zijn. Tegenwoordig worden er al snel zulke hoge eisen gesteld aan kinderen. “Ze moeten al zoveel op school”, is een uitspraak die ik vaak terug hoor van moeders. Kinderen zijn nog zo puur en onbevangen en hebben toch al met zoveel eisen en moeten te dealen. Ik wil ze graag begeleiden en ze leren hoe ze met deze druk om kunnen gaan. Het kan bijvoorbeeld voor je kind allemaal te veel worden. Een leerkracht heeft gemiddeld 25 kinderen in de klas en kan niet aan alle kinderen individueel aandacht geven. Een kind kan al snel denken, laat maar… Terwijl het juist zo belangrijk is om toch om hulp te blijven vragen, zodat je bijvoorbeeld weet wat je moet doen en dat je weet dat het maken van fouten juist een manier is om nieuwe dingen en vaardigheden te leren. Neem contact op voor meer informatie!

Waarom kindertherapie door Coachhond jouw kind helpt om weer blij en vol vertrouwen in het leven laten staan?

  • De aanwezigheid van mijn coachhond Fergie kan een drempelverlager ijsbreker zijn, om het spannende van de therapie af te halen (“ik moet gaan praten met een mevrouw die ik niet ken”);
  • Daarnaast wordt coachhond Fergie een maatje voor de kinderen, waardoor zij niet het idee hebben dat ze er alleen voor staan;
  • Kindertherapie focust op praktische oefeningen, deze zijn gebaseerd op wat de kinderen zelf graag zouden willen leren.
  • Naast sociaal-emotionele begeleiding kan Coachhond ook helpen bij het verbeteren van leerprestaties door Anders Leren met Honden en Lezen met Honden

Uiten van emoties

Kinderen zijn verbaal nog niet zo sterk en uiten hun frustratie of emotie in hun gedrag. Ze slapen bijvoorbeeld slechter, trekken zich terug of worden enorm boos om de kleinste dingen. Vaak zit er iets achter dit gedrag. Samen met je kind wil ik als kindertherapeut heel graag ontdekken wat dat is, zodat we samen een oplossing kunnen bedenken. Kinderen zijn vaak creatiever in het bedenken van oplossingen dan je denkt. Oplossingen die over het algemeen beter bij ze passen en werkbaarder zijn, dan dat een volwassene deze zou bedenken.

Ook weten kinderen vaak niet wat ze aan moeten met heftige emoties, zoals verdriet en boosheid. Ik leer ze dat alle gevoelens er mogen zijn. Door middel van oefeningen kunnen kinderen echter wel leren hoe ze hier mee om kunnen gaan.

Angst (voor honden)

Angst is iets wat bij kinderen vaak voorkomt. De bekendste zijn bang in het donker of bang voor monsters. Soms kan de angst echter een zodanige vorm aannemen, dat het het normale leven in de weg gaat staan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij angst voor honden. Tijdens de kindertherapie maken we gebruik van de, door het NJI erkende, methode Denken + Durven = Doen.  Fergie kan daarin, als gecertificeerde begeleidingshond, ondersteunen. 

Hulp bij pesten

Ondanks de aandacht die er op scholen is voor het onderwerp pesten, komt het helaas nog steeds voor. Het is belangrijk om bij een vermoeden van pesten meteen in de grijpen, zodat erger kan worden voorkomen. Een VIDA weerbaarheidstraining biedt hulp bij pesten en heeft als doel het kind weerbaarder te maken. En meer zelfvertrouwen te geven.

Interesse in kindertherapie?


Volg Coachhond ook op Facebook!