HSP begeleiding

Hoe kun je jouw hooggevoeligheid omzetten in jouw kracht?

Je bent iemand die snel overprikkeld raakt van alles wat er om je heen gebeurt. Voor jou is het belangrijk dat je echt rust inplant voor jezelf. En toch lukt dit niet. Zo wil je bijvoorbeeld al tijd gewoon eens met een boek op de bank zitten, iedere dag een stuk wandelen of mediteren. Maar dit komt er maar niet van. Op de een of andere manier heb je constant het idee bezig te zijn. Van mensen uit je omgeving krijg je te horen dat je altijd voor hen klaar staat. En je stelt jezelf de vraag: wanneer kom ik nu eens aan de beurt? Wanneer heb ik nu eens tijd voor mezelf? Bij de HSP begeleiding leer je hoe je bij jezelf blijft en toch aandacht voor de buitenwereld kunt hebben.

Herken je dit?

  • Je bent erg gevoelig voor stemmingen van andere mensen en de sfeer in een bepaalde setting. Dit beïnvloedt dan ook jouw stemming.
  • Je merkt wel dat je gespannen bent, maar je wuift dit snel weg en gaat weer door met je dagelijkse bezigheden.
  • Je merkt tijdens de drukke dagen dat het je allemaal teveel wordt, je voelt de onrust en je wilt je het liefst terugtrekken in een andere ruimte of afzonderen van de rest.
  • Je raakt over het algemeen snel overprikkeld door triggers als fel licht, sterke geuren of geluiden.
  • Je krijgt een opgejaagd of onrustig gevoel als je veel dingen moet doen in korte tijd.
  • Je raakt geïrriteerd als mensen proberen je veel dingen tegelijk te laten doen.
  • Je doet erg je best om geen fouten te maken.
  • Je kunt lastig concentreren als er veel om je heen gebeurt.

Wil je weten of je inderdaad een HSP bent? Vraag dan nu de HSP-test aan via nancy@coachhond.nl

Blijf hier niet in hangen: wat als je niets doet?

Je gemoedstoestand en je energie wordt bepaald door alles wat er om je heen gebeurt. Het niet toekomen aan tijd voor jezelf knaagt aan je en geeft je dagelijks stress. Alles wat je tot nu toe hebt gedaan, werkt niet. Als je niets verandert, blijft alles zoals het nu is. Door langdurige spanning en stress kun je uiteindelijk ook lichamelijke klachten gaan ontwikkelen (of misschien heb je die zelfs nu al), zoals hoofdpijn, nek- en schouderklachten.

Wil je hier eindelijk iets in veranderen?

En meer rust ervaren, meer tijd voor jezelf hebben en meer aandacht voor jezelf en de mensen om je heen? Neem dan vandaag nog contact op met Coachhond en vraag naar het speciale programma HSP Begeleiding.