Hulphond

Wil jij jouw eigen hond opleiden tot psychosociaal hulphond? Een psychosociale hulphond helpt mensen met een psychosociale problematiek, bijvoorbeeld ptss of autisme. Door de hulphond ervaar je meer vrijheid en autonomie. De hulphond kan fungeren als maatje. Verder helpt de hond je bij een gezonde dagstructuur. Ook geeft de hond je meer zelfvertrouwen om er bijvoorbeeld weer zelfstandig op uit te gaan en dingen te ondernemen.

Begeleiding persoonlijk proces
Naast het opvoeden en trainen van je hond, begeleidt Coachhond jou in je persoonlijke proces. Want door het zelf trainen van de hond wordt je vroeg of laat geconfronteerd met jezelf. Met je (negatieve) overtuigingen en je (niet werkende) gedragspatronen. De hond is namelijk een expert in het spiegelen van jouw gedrag. Hier spelen we tijdens de trainingen op in. Je leert te begrijpen wat de signalen van je hond betekenen. En hiernaar te handelen. Je leert je grenzen aan te voelen en aan te geven. Door zelf je eigen hond op te leiden, ontwikkel je bepaalde vaardigheden, die je ook in je dagelijkse leven kunt gaan toepassen. Je bouwt een band op voor het leven; samen met je hond. Het proces dat je samen aangaat, is een groeiproces. Een proces naar meer zelfstandigheid, meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.

Traject op maat
Een traject bij Coachhond is een traject op maat. Aan de hand van een intakegesprek bepalen we jouw doelen en wat hierin mogelijk en haalbaar is. De hond wordt uiteraard ook getest op geschiktheid. Daarna starten we met de trainingen. De frequentie van de trainingen en het aantal trainingen wordt in onderling overleg afgesproken. Evenals de locatie.

Certificering
Als je daar klaar voor bent, wordt je door een onafhankelijke trainer gecertificeerd. Je eigen trainer is ook bij deze certificering aanwezig. Ieder jaar volgt vervolgens een hercertifering.

Meer informatie of aanmelden?
Wil je graag meer informatie of een intakegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in en we nemen snel contact met je op.