Rots en Water

Rots en Water

Rots en Water Weerbaarheidstraining voor kinderen

Kinderen communiceren anders dan volwassenen. Zij moeten nog groeien, rijpen, en beschikken vaak nog niet over die verbale vermogens waar volwassenen wel over beschikken. Ze reageren en gedragen zich ook vaak veel speelser, lichamelijker en puurder. Ook hebben zij vaak nog niet zo’n pantser, een “harnas” om zich heen gebouwd. Zij zijn er nog niet zo’n meester in om gevoelens en emoties te verbergen. In de interactie met kinderen speelt non-verbale communicatie een grote rol. Heel veel gebeurt niet met woorden, maar met spel, gebaren, mimiek, houding en uitstraling: lichaamstaal! Lichaamstaal die een schat aan emoties in zich heeft.

En honden zijn expert in lichaamstaal! Ze reageren op de meest subtiele lichaamssignalen en communiceren zelf voor het grootste gedeelte met hun lijf. Geweldige leermeesters dus voor kinderen. Hoe ga je om met allerlei situaties die een inbreuk kunnen doen op je zelfvertrouwen? Van hoe maak je vriendjes tot hoe geef ik mijn grenzen aan?

Dit alles; en meer, leer je in de individuele training Rots en Water; een weerbaarheidstraining voor kinderen met de hond als co-trainer. Wil je meer weten? Neem dan vandaag nog contact op met Coachhond via het contactformulier of bel met 06 186 42 861


Volg Coachhond ook op Facebook!