Begeleiding Angst voor Honden

Angst voor honden

Fergie Angst voor HondenVeel kinderen, maar ook sommige volwassenen, zijn bang voor honden. Soms belemmert deze angst je zo erg dat je dingen die je eigenlijk heel erg leuk vindt, zoals wandelen in het bos of lekker naar het strand, niet meer durft. Dit omdat je bang bent dat je een (loslopende) hond tegenkomt. Omdat ik je graag wil helpen om van deze angst af te komen en jij weer alle leuke dingen kan doen zonder dat je je van tevoren al bedenkt dat je misschien een hond tegen kan komen, bied ik een traject aan om deze angst weg te nemen of in ieder geval een manier te vinden er mee om te gaan. Bekijk onderstaande video voor een impressie van zo’n traject.

Waar bestaat de training uit?

Het leren beheersen van de angst voor honden vergt een traject met kleine stappen, waarin de coachee telkens kan aangeven of hij/zij al aan de volgende stap toe is. Veel positieve ervaringen met honden op doen, is een belangrijk uitgangspunt van de begeleiding. Tijdens de begeleiding leer je de lichaamstaal van honden te lezen. Je krijgt oefeningen hoe je zelf rustig kan blijven in een spannende situatie en leer je dat dit ook een rustgevend effect op de hond heeft. Je leert wat je wel en niet kunt doen in de buurt van honden. We doen, zodra je er aan toe bent, allerlei leuke oefeningen met mijn super lieve hond Fergie. Deze oefeningen breiden we stap voor stap uit; helemaal afgestemd op wat jij op dat moment aan kan. Hierdoor heb je voor je gevoel meer controle over jezelf en de situatie en ontwikkel je een vertrouwen in de omgang met honden.

Niet langer bang zijn voor honden?

Wil je je snel fijn voelen in de buurt van honden? Neem dan vandaag nog contact op via het contactformulier of bel met 06 186 42 861. Ik vertel u graag meer over de training.

Data en kosten individuele training: in onderling overleg

Meld je aan via Training Begeleiding Angst voor Honden. Of neem voor meer informatie contact op via het contactformulier of bel met 06 186 42 861.


Volg Coachhond ook op Facebook!