Lezen met de hond

Lezen met de hond voor bevorderen lees- en taalprestaties en leesplezierREAD

Vanaf groep 3 van de basisschool leren kinderen lezen. Soms gaat dit alleen niet zo makkelijk. Sommige kinderen vinden het lezen lastig of zijn bang om fouten te maken. De hond vindt echter alles wat jij doet goed. Hij zal niet oordelen en je ook niet corrigeren. Daarom is het leren lezen met de hond een stuk fijner. Kinderen vinden het leuk en het geeft een boost aan zelfvertrouwen.

Op dit moment is Coachhond betrokken bij een pilot op de Oosteinderschool in Aalsmeer. Iedere woensdagochtend komt Coachhond Fergie naar school. Uit eigen ervaring weet ik hierdoor dat zelfs al na een paar leessessies de prestaties al verbeteren. En de kinderen? Die vinden het iedere keer leuk als ik langs kom met Coachhond Fergie.

Maar ook tijdens individuele kindercoaching laat ik kinderen af en toe voorlezen aan Fergie. Bijvoorbeeld om te oefenen met stemgebruik. Want je moet natuurlijk wel duidelijk praten; anders verstaat Fergie het niet.

Ik heb voor het lezen met de hond de opleiding R.E.A.D. gevolgd bij Pets4Care. Binnenkort hoop ik officieel gecertificeerd te kunnen worden en deel te kunnen nemen aan R.E.A.D. Nederland. De aanvraag hiervoor loopt.

Wil je meer weten over het lezen met de hond? Neem dan contact met mij op.


Volg Coachhond ook op Facebook!