(Natuur)coaching en (loopbaan)begeleiding

Natuur- en wandelcoaching

Coachhond biedt natuur- en wandelcoaching. Door letterlijk de natuur in te gaan, voel je je vrij van alle grenzen en mitsen en maren. Voelen vanuit je hart en je intuïtie wat je graag wil bereiken. In plaats van het gaan bedenken in je hoofd. Door de frisse lucht krijg je een frisse blik op je leven en op waar je heen wilt. Inzichten en oplossingen die echt bij jou passen. Dat is wat coaching in de vrije natuur je oplevert.

Tijdens de coaching kan ook mijn Coachhond Fergie ingezet worden als prachtige spiegel, voorbeeld, steun of oefenpartner.

Loop jij tegen zaken aan als:

  • Ik wil echt iets anders in mijn leven/werk, maar ik weet niet wat of ik weet niet hoe ik het moet aanpakken.
  • Ik doe nu iets wat ik leuk vind, maar heb toch geen energie meer aan het einde van de dag.
  • Ik vraag me echt af of ik de juiste balans te pakken heb tussen privé en werk.
  • Er is iets zo heftigs gebeurt in mijn leven (scheiding, overlijden) dat ik even niet meer weet hoe nu verder.
  • Ik ben de laatste tijd zo moe en ik zou me zo graag weer eens echt blij en energiek willen voelen, maar ik heb echt geen idee hoe.

Neem dan snel contact met mij op via het contactformulier. Of bel, mail of app me. En we plannen snel een afspraak voor een eerste wandelervaring in de natuur.

Thema’s

Assertiviteit

Je voelt je erg onzeker. Je zou willen dat je wat steviger in je schoenen komt te staan. Je wilt meer zelfvertrouwen en assertiviteit. Je wilt leren voor jezelf op te komen, zodat je meer voor jezelf kunt kiezen. Je minder vaak laten beïnvloeden door anderen. En vaker nee leren zeggen. Ik leer je door het inzetten van Rots en Water oefeningen dat je altijd een keuze hebt in je gedrag. Op een veilige manier kun je oefenen met coachhond Fergie.

Loopbaancoaching

Je wilt graag iets anders in je werk, maar je weet niet wat precies bij je past. Of je vindt het nemen van de stap om iets anders te gaan doen heel eng. Ik kan je helpen met het ontdekken van jouw kwaliteiten en wat voor soort baan daar bij past. Ook het leren vertrouwen op je kwaliteiten speelt hierin een grote rol. En wat belemmert jou om de stap naar een nieuwe baan te zetten? Het loslaten van het oude betekent nieuwe kansen. Vertrouw hierop!

Rouw, verlies en loslaten

Het verliezen van iemand doet je heel veel pijn. Soms is iemand plotsklaps weg door een plotseling overlijden. Je had nog zoveel tegen deze persoon willen zeggen, maar dat kan niet meer. Hoe ga je om met het verdriet en de pijn? En hoe ga je weer verder? Een ander soort verlies is een scheiding. Je partner besluit bijvoorbeeld dat hij/zij niet meer verder wil. Voor je gevoel wordt op dat moment de grond onder je voeten vandaan gehaald. De vertrouwde structuur is weg en je weet even niet meer wat jouw plek is en wat je moet doen. Je hoofd zegt: ‘loslaten’, maar je hart zegt iets heel anders. Ik help je met het loslaten van het vertrouwde en weer jezelf te hervinden, zodat je je vanuit het hier en nu weer kunt richten op de toekomst.

Trauma

Soms maak je een zodanig overweldigende gebeurtenis mee dat je hele leven in één klap op z’n kop wordt gegooid (een ongeluk bijvoorbeeld). Of maak je iets mee dat langere tijd duurt (bijvoorbeeld mishandeling). Je gevoel van veiligheid is aangetast. Je hebt geen controle meer over je emoties. Je weet niet meer hoe nu verder. Ik kan je helpen weer te leren vertrouwen op jezelf, op je omgeving. En je helpen bij de verwerking van jouw verhaal. Om vervolgens weer de regie op jezelf en je leven terug te krijgen.

Angst (voor honden)

Soms heb je een dusdanige angst ontwikkeld dat je bepaalde situaties het liefste vermijd. Wil je kind bijvoorbeeld niet meer naar het bos of het strand, omdat hij/zij bang is een hond tegen te komen? De belangrijkste factor bij angst hierbij is de angst voor het verlies van de controle. Wil jij leren hoe je om kan gaan met jouw angst? Hoe je rustig kan blijven in een spannende situatie? Ik leer je stapje voor stapje om te gaan met jouw angst. En jij kunt zelf aangeven of je al toe bent aan de volgende stap! Jij hebt de regie in handen!

Stress, overspannenheid en burn-out

Soms heb je voor je gevoel veel ballen in de lucht te houden. Je moet van alles. Je hebt het idee dat je meer bezig bent met alle anderen om je heen in plaats van met jezelf. Je voelt je vaak geleefd en opgejaagd door alles en iedereen om je heen. Je het gevoel dat je alleen maar aan het regelen of het zorgen bent en niet meer kunt genieten van de dingen om je heen. Je stelt jezelf de vraag: waar ben ik eigenlijk nog in dit alles? Wat wil ik eigenlijk? Je wil nu eindelijk eens voor jezelf kiezen. Maar hoe dan? Hoe pak ik dit aan? Hoe krijg je weer de regie over jezelf en jouw leven? Benieuwd wat ik hierin kan betekenen?

Fergie riemCoachtraject met Fergie als co-coach
We bespreken samen tijdens een intake wat je graag zou willen bereiken; waar je naartoe zou willen groeien. En wat bij jou past. 

De coaching is:

  • oplossingsgericht. we denken niet in problemen, maar in oplossingen;
  • open en non-directief. Ik ga ervan uit dat jij zelf de oplossing al in je hebt, maar dat je daar op dit moment even niet uitkomt. Ik begeleid je in het proces om tot de bij jou passende oplossingen te komen;
  • ervaringsgericht. Door een coachsessie met Fergie kom je tot inzichten en doe je nieuwe leerervaringen op.

De sessies zijn heel gevarieerd en kunnen bestaan uit een wandeling in de natuur (bijvoorbeeld het bos of het strand) of het doen van gerichte oefeningen met coachhond Fergie.