Team

Nike

Nike

Toen ik ging samenwonen, heb ik vrij snel mijn eigen hond gehaald. Nike. Nike (labrador) was een jaar oud toen we hem uit het asiel haalden. En we hebben 14 jaar van hem mogen genieten. Wat een super lieve hond was Nike. Hij was altijd vrolijk; vooral naar mensen toe. Als echte reu was hij soms (vooral aan de lijn) erg dominant naar andere mannetjes honden. Maar in het bos ging hij letterlijk en figuurlijk helemaal los. Hij was gek op ballen en op water. Als hij maar water rook, ging hij het water in. Hij sprong soms vanaf de waterkant als een antilope het water in. Nike is uiteindelijk 15 jaar geworden. En ik mis hem nog iedere dag.

Van Nike heb ik het meeste geleerd. Hij was altijd zo blij. Ook als ik een keer niet lekker in mijn vel zat, was hij altijd degene die mij hier weer door heen hielp. En wat er ook gebeurde hij bleef altijd zijn blije zelf. Hij heeft een hoop meegemaakt, een paar operaties aan zijn knieën die helaas erg slecht waren. Ik verzorgde hem dan als een kind. Bleef bij hem, gaf hem lepeltjes water en vertroetelde hem. Ook toen hij ziek werd in 2010 bleef hij altijd de vrolijke Nike. Ook al moet hij zich af en toe echt niet lekker hebben gevoeld en pijn gehad hebben, hij bleef altijd vrolijk kwispelend naar me toekomen. Doorzettingsvermogen. Dat is iets wat hij zeker had en iets dat ik ook van hem heb geleerd. Een echte vechter. Zodanig dat hij ondanks zijn lymfeklierkanker toch nog ruim 4 jaar langer bij ons is gebleven (onder behandeling bij het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam).

Wat hij mij verder gebracht heeft, is heel veel liefde. Hij was als een kind voor mij en over een weer hielden we ontzettend veel van elkaar. Hij was ook een hond met een eigen karakter en ondanks af en toe zijn negatieve gedrag (uitvallen naar andere honden aan de lijn) was hij een geweldige hond. Ook vond hij mij helemaal prima, zoals ik ben (ondanks mijn nukkigheden), zonder oordeel, altijd blij. Gedrag en wat er van binnen zit (wie je werkelijk bent) kunnen scheiden. Dat is de mooiste les die hij me gegeven heeft!