Coachhond Fergie

Geplaatst
Fergie riem

Fergie is een goldendoodle (kruising golden retriever en poedel) van bijna drie jaar oud. Ze is super lief en een echt maatje. Ze vindt het heerlijk om te wandelen in het bos. Of over het strand te rennen. Ze is lekker speels en komt regelmatig aanzetten met een speeltje uit haar speelgoedmand.

Fergie heeft samen met mij allerlei cursussen en workshops gevolgd. Van een puppycursus tot een workshop Samen in balans. In 2016 ben ik, samen met Fergie, gestart met de opleiding Dog Assisted Coaching van Pets4Care. Op 2 maart 2017 zijn Coachhond Fergie en ik geslaagd voor de opleiding Dog Assisted Coaching.

Coachhond Fergie heeft een sensitief karakter en kan hierdoor goed aanvoelen hoe het met de ander is en dat gedrag spiegelen in haar reactie.

Ook mij heeft ze al veel dingen geleerd. Als het te druk is met bijvoorbeeld de kinderen die rondrennen, trekt ze zich terug in haar mand. Wat deed ik voorheen? Ik liet mezelf meetrekken in de drukte, werd steeds geïrriteerder waardoor uiteindelijk ‘de bom barstte’. Van haar heb ik geleerd om afstand te nemen en vanuit rust de situatie te overzien en dan in te grijpen mocht het nodig zijn of de kinderen gewoon lekker laten uitrazen, omdat ze dat nu eenmaal soms nodig hebben.

Verder geeft ze als het echt genoeg is haar grens aan door weg te lopen of een snauw te geven als bijvoorbeeld een andere hond nu nog de boodschap niet begrepen heeft. En de volgende dag wil diezelfde hond nog steeds met haar spelen. Dit heeft mij geleerd dat je zeker je grenzen mag aangeven en dat de ander je dan niet meteen minder aardig vindt.

En ze leert me genieten! Van alles om me heen. Want dat is wat Fergie doet. Als ze bijvoorbeeld buiten aan het wandelen is, dan geniet ze van iedere snuffeling. Ze is niet bezig met haar to do lijst of wat ze gisteren heeft meegemaakt. Ze geniet van het moment. En op die manier wijst ze daar mij ook op. Ik vind het heerlijk om samen met haar te wandelen in het bos of op het strand. En ik geniet elke dag van haar vrolijkheid!