Individuele begeleiding hondengedrag

Iedere hond-baas combinatie is uniek

Iedere hond en iedere baas is anders. Wat voor de ene persoon werkt, werkt niet voor de ander. We gaan ontdekken wat bij jou past. Ook iedere hond is anders en heeft iets anders nodig. Door dat uit te zoeken, weet je beiden wat je aan elkaar hebt en kun je op elkaar vertrouwen. Hondengedrag is voorspelbaarder dan je denkt. Individuele begeleiding hondengedrag bij Coachhond is maatwerk.

Unieke spiegelmethode begeleiding hondengedragBegeleiding hondengedrag

Honden zijn experts in het spiegelen van jouw gedrag. De energie die jij uitstraalt, is van invloed op jouw hond. Als jij rustig bent, is de hond dat ook. Als jij het vertrouwen uitstraalt, dan voelt de hond dat ook.

Coachhond biedt niet alleen individuele begeleiding hondengedrag, maar ook coaching voor jou als baas. De oefeningen zijn eigenlijk meer een middel om een (vertrouwens)band met je hond op te bouwen.

Ook het letten op lichaamssignalen van de hond is belangrijk. Wat wil je hond allemaal zeggen met zijn lichaamstaal? Wanneer vindt hij het leuk? Wanneer is het voor hem genoeg? Ik leer je je hond te kennen.

Leer meer over jezelf en de lichaamssignalen van je hond en wordt een super team!

Voorkeurslijstje hondengedrag

De hond werkt bij ieder signaal zijn voorkeurslijstje af en kijkt welk gedrag jij als baas bedoelt. Stel je doet je hand omhoog, omdat je wil dat je hond gaat zitten. De hond loopt misschien eerst naar achter, gaat vervolgens met z’n poot aan je hand krabben, gaat vervolgens piepen om daarna te gaan zitten. En dan krijgt hij een beloning. De volgende keer gaat hij bij hetzelfde signaal misschien weer eerst naar achter, gaat met z’n poot krabben en gaat dán zitten. Het zitten is al weer een stapje gestegen op zijn voorkeurslijstje.

We gaan samen kijken op welk signaal of handeling je hond precies reageert en wat je eventueel moet veranderen om de hond toch te laten doen wat jij graag wilt zien. Vervolgens kunnen we de oefeningen gaan uitbouwen, stap voor stap, op het tempo dat jouw hond aan kan.

We geven je met de individuele begeleiding hondengedrag inzichten en handvaten waarmee je zelf aan de slag kan.

Duidelijkheid en consequent zijn, geeft vertrouwen

Honden zijn heel leergierig en leren snel als jij maar duidelijk en consequent bent en je hond het vertrouwen geeft dat hij gewoon hond mag zijn.

Puppycursus

Naast individuele begeleiding hondengedrag start binnenkort ook een puppycursus. Is jouw pup tussen de 8 en 12 weken? Dan kun je starten met de puppycursus. Mijn instructeursopleiding heb ik gevolgd bij Peter Beekman van Kynotrain. Wil je meer informatie kijk dan gerust eens op de website van Kynotrain.

Interesse in individuele begeleiding hondengedrag?

Als je interesse hebt in individuele begeleiding neem dan contact met mij op via het contactformulier. Dan reageer ik zo snel mogelijk.


Volg Coachhond ook op Facebook!